Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 156 поти прозорците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега,знам че няма логика,но задните подкалници как са? При мен бяха доста скисани поради известни причини,но като ги подмених със здрави потенето подчти изчезна,само с 2 и повече се потят на след 15 минути пак е ок.
    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Ако стелките са мокри и вътре има прилично количество влага по мокета, също е възможно.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
        Колега,знам че няма логика,но задните подкалници как са? При мен бяха доста скисани поради известни причини,но като ги подмених със здрави потенето подчти изчезна,само с 2 и повече се потят на след 15 минути пак е ок.
        Има голяма логика, особено за SW. Отворът за проветрение (за изходящия въздух) се намира точно в десния заден подкалник
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          Има голяма логика, особено за SW. Отворът за проветрение (за изходящия въздух) се намира точно в десния заден подкалник
          Точно така,но там има и клапа,която спомага да не се получава вакуум в купето,демек като затвориш рязко вратата да не падне някой джам
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Точно така,но там има и клапа,която спомага да не се получава вакуум в купето,демек като затвориш рязко вратата да не падне някой джам
            Е, мен не ми се пишеше толкова
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              вижда ли се без да се сваля гумата?
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                вижда ли се без да се сваля гумата?
                Не, то е под подкалника, платнения. Или по назад беше, не помня точно
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 17:58. Основание: Уточнение
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Tr0ubl3 Покажи съобщение
                  Здравей колега, нещата които може да провериш са :

1.Дали няма листа и други гадости в канала за оттичане при филтъра.
                  2.Незнам на колко км ти е филтъра, но за 20лв. по-добре го смени
                  3.Мръсни стъкла
                  4.Ако не си с гумени стелки и при това влажно време също е възможно да оказва влияние.
                  5. Да филтъра има стрелка с която се посочва правилната посока на позициониране.

Успех
                  Залагам на т.1,но каналите за извеждане на водата са два,завършващи с каучукови накрайници,които изхвърляш моментално.Каналите не се намират на тялото на филтъра,а на цялата "вана",където е механизма на чистачките
                  Last edited by radiboy; d.m.y г., 20:43.
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Една загадка за мен - 147, до скоро не работеше климатроника (сега вече е ОК), страничните стъкла се запотяват, предното НЕ. Дали е мазано с нещо? (скоро я купих) Но не личи да е мазана
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

хахахахаа....не мога да повярвам какви чудеса прави едно пръскало за 8 кинта.
                      от мосю трикотаж.
                      английско, с помпичка.

беше ми писнало.....
                      на комбито малките странични стъкла-вечно са във вода (и не само те).

вчера ходих до румънско с 4 човека, вънка студ а вътре сухичкоооооо..
                      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

колега вси4ки ама вси4ки 156 потят стъклата....просто свикваи,и да имаш винаги хубав парцал под ръка.това е лекарството...

Comment

Айде бе! Филтъра на купето се сменя 2 пъти в годината плюс редовно почисване на събралите се листа и до сега никога не съм имал проблеми с потенето на стъклата.
                          Last edited by nicks1; d.m.y г., 18:55.
                          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Имах проблем с потенето.Вариантите са няколко.Замърсен поленов филтър.Задръстени дренажи и от там намокряне на филтъра (преди година така ми изгоря вентилатора за купето )това в съчетание с ниски температури и замръзване на филтъра води до ефкта на въртене въздуха в купето!При мен първите две бяха съчетани и с зацикляне на самата клапа.Беше запецнала в положение на вътрешна циркулация.След смяна на филтъра,почистване на дренажите и раздвижване на клапата всичко е ОК.Потене няма.
                            Alfa romeo 156 1.8 TS 99`

Comment

Тъй-като казах че филтъра го смених и проблема ми остана проверих дали клапата ми работи нормално и работи(когато копчето за вътрешна циркулация е изкл. тя е отворена и обратно),съответно съм почистил от всякакви листа и други работи и нямам влага във колата на 100%.Също-така да вметна че миналата година нямах този проблем и загадката за сега си остава
                              Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Здравей колега, изобщо не е загадка според мен, защото имах същия проблем на Спорт Вагон. Всичко, което са написали колегите е вярно, но аз ще добавя следното:
                                1. Пластмасовата кора под дясната чистачка / под, която се намира филтъра /обикновенно след няколко смени на филтъра не ляга добре. Обикновенно заради счупени или вече износени щипки - на това в сервиз няма да обърнат внимание ! Също така обикновенно уплътнителят, които трябва да уплътни в/у челното стъкло не уплътнява добре, защото е разлепен от годините или просто защото кората не ляга.
                                2. Под тази кора има една непосредствено над филтъра. Доколкото съм схванал нейната функция е ако все пак горната кора пропусне вода, то тя да я отведе в страни и тя да не попада в/у филтъра. В следствие на годините тя най - вероятно е провиснала в средата и не уплътнява спрямо горната/външната кора, която е под чистачката. В резултат на това във филтъра попада влага и колкото повече духа парното, толкова по - потни са стъклата.
                                Аз направих следното : свалих корите и филтъра, запепих уплътнителя на външата кора, нагрях я със сешоар, за да я поизправя малко, поправих щипките. На долната кора приспособих една лайсна, която да не и позволява да провисва и по този начин да уплътнява в горната кора. Филтъра изпрах и изсуших, защото е сравнително нов и в резултат вече една седмица прозорците ми се потят в рамките на нормалното, като тези на задните врати и комбито при загряла кола дори са сухи. Надявам се да съм бил полезен !
                                Весела Нова Година на Всички !
                                sigpic

Comment

Working...
                                X